Зміна нейтральної позиції: уряд Швейцарії дозволив відправляти в Україну обладнання для розмінування

Уряд нейтральної Швейцарії ухвалив рішення дозволяти відправляти в Україну швейцарське обладнання для розмінування в окремих випадках.

Про це йдеться у повідомленні швейцарського уряду в середу, 25 січня.

“Федеральна рада ухвалила рішення про нове положення у сфері ембарго на поставки зброї. Тепер Швейцарія може надавати винятки з ембарго на поставки зброї щодо обладнання для розмінування в Україні в окремих випадках. При видачі ліцензій має бути гарантовано, що забезпечується законне і цільове використання матеріалу”, – сказано в повідомленні уряду Швейцарської Конфедерації.

За висновком “Європейської правди”, цей новий крок Швейцарії натякає, що вона поступово відходить від своєї нейтральної позиції щодо війни в Україні.

Напередодні ключова парламентська комісія ШК затвердила подання, яке дозволить третім країнам реекспортувати зброю в Україну, оскільки вторгнення Росії порушило міжнародне право. Однак це рішення ще остаточно не затверджене, а перебуває на початковій стадії.

Раніше Швейцарія зіткнулася з критикою Німеччини та Іспанії через блокування поставок боєприпасів швейцарського виробництва в Україну.

Читайте також:
Нейтральна Швейцарія планує дозволити реекспорт зброї в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна