ЄС схвалив черговий транш військової допомоги Україні, – ЗМІ

Євросоюз схвалив сьомий транш в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу Україні.

Про це агентству Reuters стало відомо від поінформованих джерел у понеділок, 23 січня.

Домовленість про транш була досягнута під час зустрічі 27 міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

За словами одного з дипломатів, пакет допомоги у розмірі 500 мільйонів євро був схвалений разом із додатковими 45 мільйонами на нелетальне обладнання для військової тренувальної місії ЄС в Україні.

Два інших джерела після переговорів міністрів за зачиненими дверима підтвердили цю інформацію.

При цьому Угорщина вирішила не блокувати рішення ЄС про надання Україні сьомого траншу в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру. Напередодні йшлося про спроби такого блокування з боку Будапешта.
Досі Угорщина, яка сама не надає Україні ніякого озброєння, утримувалася під час ухвалення рішень про наступні транші допомоги з Європейського фонду миру.

Контекст

Бюджет Європейського фонду миру, сьомий транш якого на закупівлю зброї для України заблокований Угорщиною, становить 5,6 мільярда євро. На 2023 рік він був збільшений на 2 мільярди євро з можливістю подальшого збільшення до майже 11 мільярдів євро.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив, що з першого дня повномасштабного вторгнення війни Євросоюз і його держави-члени виділили 50 мільярдів євро допомоги Україні.

Читайте також:
Угорщина заблокувала виділення Україні сьомого траншу військової допомоги ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна