Зеленський назвав умови перемоги 2023 року та завдання створити резерви

Президент Володимир Зеленський вірить, що Україна може перемогти у війні з Росією вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть міцність та якщо їй допоможуть західні партнери.

Про це він сказав 22 січня під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка разом із Борисом Джонсоном.

“Я дуже вірю, що ми зможемо перемогти у 2023 році. Не все залежить від нас, але при цьому все залежить від нас. Нам не можна втратити нашу міцність. Будемо її втрачати – війна буде довшою. Ми все одно переможемо”, – сказав Зеленський.

“Швидкість залежить від двох головних речей. Наша міцність всередині – номер один. Наша міцність зовні – це допомога наших партнерів. І там, і там ми спроможні перемогти цього року. Але і там, і там може бути уповільнення в процесах, і тоді це буде більш довгий шлях, але він точно до перемоги”, – зазначив глава держави.

Президент відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги.

Відповідаючи на запитання щодо поповнення особового складу українського війська, Володимир Зеленський повідомив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій.

“Тому що це складно з різних причин – і поранення, і психологічний стан. Він має бути нормальний”, – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що не може розкрити подробиць мобілізаційних процесів, але Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалила відповідні рішення, і далі командувачі працюють над їх реалізацією на своїх напрямах.

Зеленський зазначив, що найважливішим ресурсом української армії є особовий склад, який потрібно берегти.

“Люди не просто важливі, а найважливіші”, – сказав він.

Імовірно, щодо резервів ідеться про додаткову мобілізацію зі створенням нових підрозділів ЗСУ.

У свою чергу, експрем’єр Британії Борис Джонсон заявив, що друзі України допоможуть “якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році”.

“Тому що це буде найкраще для світу – щоб не гинули люди, і це буде краще для України й, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчімо вже це”, – наголосив він.

За словами Джонсона, для завершення війни найперше потрібно якнайшвидше надати Україні всю необхідну зброю.

“Це означає, що треба надати танки. Я гордий, що ми – перша країна, яка надішле танки “Челленджер”, і ми очікуємо танків від інших країн. Ми хочемо отримати літаки для народу України, і нам треба досконаліше обладнання, озброєння всіх видів, яке дасть вам змогу захистити свою країну”, – сказав колишній прем’єр Сполученого Королівства.

Він також наголосив, що наявність сучасної зброї в української армії не призведе до ескалації, адже Росія й так використовує на українській території всі наявні в неї засоби.

Читайте також:
Борис Джонсон знову відвідав Київ, а також побував у Бучі й Бородянці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна