“Дуже позитивні сигнали” та “значне зростання для України”: політики озвучили очікування перед наступним “Рамштайном”

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив у Давосі, що має “дуже добрі та позитивні сигнали” про нові постачання зброї Україні за підсумками запланованої на 20 січня зустрічі групи підтримки України у форматі “Рамштайн”.

Про це він сказав на полях форуму в Давосі в середу, 18 січня.

“Я сподіваюся, що це буде дуже позитивно для України. Неофіційно у мене є дуже хороші та позитивні сигнали. Нам потрібна сучасна зброя. Українські військові дуже мотивовані в цій війні, але лише мотивації недостатньо. Нам потрібна сучасна зброя, щоб захистити нашу Батьківщину від агресії”, – наводить слова Кличка агенція France-Presse, і це передає “Радіо Свобода”.

Раніше цього дня в Давосі, де тривають щорічні збори Всесвітнього економічного форуму, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна потребує “значного зростання” постачання озброєнь у вирішальний момент війни.

“Якщо ми хочемо мирного розвʼязання шляхом переговорів завтра, нам потрібно надати більше зброї сьогодні”, – сказав Столтенберґ в інтерв’ю агенції Reuters.

17 січня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що підтримка, яку Вашингтон надає Києву, посилювалася протягом війни, оскільки Сполучені Штати сповнені рішучості дати Україні “те, що їй потрібно, щоб досягти успіху на полі бою”.
Блінкен анонсував “більше повідомлень” після зустрічі у форматі “Рамштайн” у Німеччині, яку цього тижня відвідає міністр оборони Ллойд Остін. Блінкен не став уточнювати, що ще США можуть надати Україні.

Читайте також:
Столтенберг зустрінеться з Резніковим на полях “Рамштайну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна