На тенісному Australian Open остаточно заборонили прапори РФ

Тенісний клуб Австралії заборонив прапори Росії та Білорусі на відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу після того, як уболівальники вивісили російський прапор на корті під час матчу українки проти росіянки.

Провокація сталася 16 січня, коли на матч першого раунду Australian Open 2023 у Мельбурні, в якому змагалися українська тенісистка Катерина Байндль (дівоче прізвище – Козлова) та росіянка Камілла Рахімова, прийшли чоловіки у футболках із російською символікою та портретом президента РФ Путіна. Незважаючи на провокації, українка здобула перемогу.

Українські вболівальники під час інциденту викликали на корт охорону і поліцію, але ті нічого не вдіяли.

Тепер Tennis Australia пояснює: “Наша первісна політика полягала в тому, що вболівальники можуть приносити прапори з собою, але не можуть використовувати їх для створення провокацій. Учора в нас стався інцидент, коли прапор був встановлений на корті. Ми продовжуватимемо працювати з гравцями та вболівальниками, щоб забезпечити найкращі умови для насолоди тенісом”.

Поява на трибуні осіб із російською символікою та портретом Путіна призвела до дипломатичного інциденту. Посол України в Австралії Василь Мірошниченко зажадав від організаторів вжити заходів.

Контекст

Майже рік світ тенісу визначався, як поводитися з російськими гравцями після вторгнення військ РФ в Україну. У Британії Вімблдон 2022 року закрив доступ російським і білоруським тенісистам, що призвело до того, що Світовий тур позбавив цей турнір рейтингових очок.

Тенісний клуб Австралії дозволив спортсменам із Росії та Білорусі виступати на “мейджорі” 2023 року як незалежним гравцям, але не представляти свою країну. Через агресію проти України замість прапора РФ або РБ поруч з іменами гравців з’являється білий або нейтральний прапор.

Читайте також:
У селі Міжводне в окупованому Криму невідомі вивісили український прапор. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна