Зустріч омбудсманів України й Росії відбудеться за посередництва Туреччини

Найближчим часом відбудеться зустріч українського та російського уповноважених з прав людини – Дмитра Лубінця та Людмили Москалькової. Вона буде присвячена зокрема питанню звільнення полонених та відбудеться в Анкарі в розширеному форматі, за участю турецької сторони.

Про це 10 січня повідомляє “Укрінформ” із посиланням на заяви уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця та головного омбудсмена Туреччини Шерефа Малкоча на пресконференції в Анкарі.

“Зустріч запланована. Сьогодні турецький омбудсмен виступив з ініціативою про проведення цієї зустрічі в розширеному форматі. Не хочу розкривати зараз її деталі, через декілька днів ви самі все побачите. Найголовніше для нас і для Туреччини – ми не хочемо проводити зустрічі заради зустрічі, ми хочемо досягти конкретних результатів”, – сказав Лубінець.

Український омбудсман зазначив, що разом з турецьким колегою вони знайшли спосіб, як зробити так, щоб суспільство не лише в Україні, а й в усьому світі бачило, що там, де є бажання розв’язувати проблеми, вони розв’язуються.

Малкоч вказав на те, що після Лубінця має намір ще поговорити з російською омбудсманкою. Надалі, за його словами, буде зустріч у тристоронньому форматі, на якій планують обговорити питання, що стосуються прав людини, прав дітей, а також визначити “дорожню карту” щодо обміну поранених військових.

Турецький омбудсмен також сказав, що після успішного відкриття та функціонування “зернового коридору” є намір створити “коридор зустрічі” родичів, дітей, жінок та поранених. Це питання також обговорюватимуть на тристоронній зустрічі в Анкарі. Малкоч висловив сподівання, що ромова буде результативною.

Читайте також:
З початку війни з України виїхало 14,5 млн біженців, – омбудсмен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна