Єрмак переговорив із Салліваном про можливі дії росіян на фронті в “найближчі місяці”

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це в четвер, 5 січня, повідомила пресслужба Банкової.

“У межах постійного діалогу з американськими союзниками Андрій Єрмак поінформував співрозмовника про актуальну ситуацію на фронті та можливі дії ворога у найближчі місяці. За словами керівника ОП, дуже важливо, щоб партнери України й далі надавали дієву підтримку в забезпеченні оборонних потреб нашої держави для відповідного реагування на майбутні виклики”, – йдеться в пресрелізі.

Андрій Єрмак також нагадав слова  Володимира Зеленського, сказані за результатами зустрічі з Президентом Джозефом Байденом у Вашингтоні, щодо важливості створення дієвого повітряного щита для України. Адже, руйнуючи ракетами та дронами-камікадзе енергетичну систему нашої країни, Росія прагне  використати холод як зброю масового ураження проти мирних громадян.

Співрозмовники обговорили подальшу координацію в питанні гарантування енергетичної безпеки України.

Читайте також:
Салліван у Києві радив шукати “реалістичні” умови для мирних переговорів з РФ, – WSJ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна