ЗСУ зірвали плани росіян захопити Соледар, але повзучий наступ триває, – Сирський

Силам оборони України вдалося зірвати план Росії, що полягав у захопленні Соледара і оточенні Бахмута на Донеччині до 26 грудня.

Про це заявив Командувач Сухопутних військ ЗСУ, Герой України генерал-полковник Олександр Сирський у середу, 4 січня.

“Нам вдалось зірвати плани ворога. Навіть в умовах переваги противника в силах і засобах, вони не змогли виконати поставлену їхнім командуванням задачу – захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня. Разом з тим, противник не відмовився від своїх планів вийти на кордони Донецької області. Наступальне угруповання військ противника продовжує повзучий наступ на Донеччині. Численні штурми наших позицій тривали навіть у новорічну ніч, а за перші три дні нового року інтенсивність бойових дій поступово зростала”, – пояснив він.

Сирський додав, що хоча ворог на найгарячіших ділянках фронту має перевагу в озброєнні та військових, рівень безповоротних втрат росіян набагато більший, ніж в сил оборони.

Читайте також:
Пік російського натиску на Бахмут минув, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна