Підсумки тривоги: над Одещиною ППО збила 21 ракету, у Києві – 16

Протиповітряна оборона ЗСУ України вранці 29 грудня збила 21 ракету над Одеською областю, але частина ракет пошкодила енергетичну інфраструктуру.

Про це повідомив у телеграмі голова Одеської ОВА Максим Марченко.

“Підрозділами протиповітряної оборони над областю була збита 21 ракета! Уламки однієї з ворожих ракет влучили в житловий будинок, на щастя постраждалих немає.

На жаль, внаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Всі служби на місцях і працюють”, – розповів Марченко.

ТОВ “ДТЕК” застосувало екстрені відключення світла в Одеській та Дніпропетровській областях через загрозу ракетних ударів росіян. Пояснили, що це необхідно, щоб уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об’єкти.

Над Києвом за час тривоги знищили 16 ракет, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Перед тим мер заявив, що в столиці також можуть бути перебої зі світлом. Він порадив зарядити телефони та інші пристрої і зробити запас води.

Внаслідок ранкової атаки ворога і падіння ракети в Дарницькому районі столиці в приватному секторі постраждали 3 людей, серед них 14-річна дівчинка. У домоволодінні спалахнула пожежа, розповів заступник керівників ОП Кирило Тимошенко.

Зі слів Кличка, також на одній з центральних вулиць уламки ракети пошкодили автомобіль.

Про збиття ворожих ракет повідомляли також в інших областях.

По всій Україні від 6-ї ранку четверга, 29 грудня, тривала повітряна тривога. Росія вчинила масований ракетний обстріл інфраструктури багатьох областей.
У Києві відбій тривоги оголосили о 10:46.

Читайте також:
Над Джанкоєм – кілька вибухів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна