МЗС Білорусі висловило протест послу України через падіння ракети ППО

Посла України в Білорусі Ігоря Кизима викликали до Міністерства закордонних справ в Мінську і заявили йому протест у зв’язку зі збиттям нібито української ракети.

Про це в четвер, 29 грудня, заявив речник МЗС РФ Анатолій Глаз, поінформувало урядове агентство БелТА.

“Сьогодні силами ППО Білорусі була збита над територією Білорусі українська ракета комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання ставиться. У зв’язку з цим сьогодні в МЗС Білорусі був викликаний посол України Ігор Кизим, якому було заявлено рішучий протест”, – сказав Глаз.

“Ми зажадали, щоб українська сторона провела ретельне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягнула до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому подібних інцидентів. Які можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх”, – додав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи визнала українська сторона факт інциденту, представник МЗС сказав, що це “залишиться за стінами місця, де вручали ноту”.

Нагадаємо, Міністерство оборони Білорусі повідомило, що в четвер уранці нібито було збито ракету комплексу ЗРК С-300, випущену з території України. Її уламки виявлено на сільськогосподарському полі в районі села Горбаха Іванівського району Брестської області. Село Горбаха розташоване приблизно за 20 км від білорусько-українського кордону.
Ідеться про ракету комплексу протиповітряної оборони. Інцидент стався під час масованого обстрілу території України ракетами з Росії.

Читайте також:
Уранці ЗСУ збили 78% російських ракет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна