Зросла кількість загиблих унаслідок удару рашистів по Херсону

Число загиблих унаслідок удару рашистів з РСЗВ по центру Херсона 24 грудня досягла десяти.

Про це в ефірі телемарафону ввечері в суботу повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

“На цей час маємо страшну цифру… Станом на зараз відомо про 68 постраждалих внаслідок сьогоднішньої атаки російських окупантів на Херсонщину. У Херсоні російська армія вбила 10 людей“, – ідеться в його повідомленні.

Уранці Янушевич оприлюднив інформацію щодо всієї області.

“Минулої доби (24 грудня) на Херсонщині російська армія вбила 16 людей, серед них 3 працівників ДСНС, які загинули під час проведення робіт з розмінування територій у Бериславському районі. Ще 64 особи отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – зазначили в ОВА.

Російські окупанти 71 раз за добу обстріляли територію Херсонщини – били з артилерії, ракетних систем залпового вогню та мінометів.

Ворог 41 раз атакував місто Херсон. “Масованим вогнем загарбники вкрили середмістя Херсона – загинули мирні люди, зруйновано цивільні будівлі. Також під ворожим вогнем опинилися промислові приміщення, медичні заклади, приватні та багатоквартирні будинки”, – розповів Янушевич.

Він вкотре закликав жителів Херсонщини евакуюватися – особливо тих, хто проживає біля Дніпра. Адже ці райони найбільше потерпають від російських обстрілів, і там практично немає можливості забезпечити стале тепло- та електропостачання.

Для внутрішньо переміщених осіб з Херсонщини є вільні місця проживання в інших регіонах. Херсонська ОВА готова допомогти вам виїхати та облаштуватися на новому місці. Телефони “гарячої лінії”: 080 033 0951, 091 481 78 45.

Читайте також:
На Херсонщині під час розмінування загинули троє співробітників ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна