ПЦУ на Київщині створює “пункти незламності” в церквах

Помісна Православна церква України працює над створенням у Київській області пунктів обігріву та зарядки електроприладів у храмах ПЦУ.

Про це йдеться в повідомленні на сайті церкви після зустрічі 24 грудня глави ПЦУ, Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія з головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою.

“Під час спілкування йшлося про ситуацію на Київщині в контексті триваючих російських терористичних атак на об’єкти цивільної інфраструктури, міжконфесійні взаємовідносини та гуманітарні й соціальні проєкти, спрямовані на допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

Стосовно цього предстоятель розповів голові Київської ОВА про проєкт, який наразі втілює Київська митрополія ПЦУ завдяки допомозі небайдужих людей зі Словаччини. Він полягає у забезпеченні громад Київщини електрогенераторами, що дозволить створити, зокрема і в храмах області, чимало нових «Пунктів незламності». Перша партія із понад 60 електрогенераторів уже прибула в Україну і найближчим часом буде передана громадам”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Олексій Кулеба подякував главі ПЦУ за важливу ініціативу та запевнив у її всебічній підтримці.

Митрополит Епіфаній відзначив голову КОВА орденом архістратига Михаїла 1-го ступеня – “за особистий внесок Олексія Кулеби у справу захисту народу України”.

Читайте також:
Воїни ЗСУ святкують Різдво 25 грудня. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна