Росія вдарила по центру Херсона: 10 загиблих і понад півсотні поранених. ОНОВЛЕНО

оновлено

Російські війська знову обстріляли центр Херсона. Загинули люди, зруйновано будівлі.

Про це об 11:30 у суботу, 24 грудня, повідомив заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко.

“Херсон. Росіяни здійснили черговий терор — обстріляли центр міста. Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці”, – написав він у телеграмі.

Об 11:43 Тимошенко зазначив, що п’ятеро людей внаслідок цього обстрілу загинули, щонайменше 20 отримали поранення.

О 12:23 з’явилася оновлена інформація: “Внаслідок російського терору, станом на зараз, відомо про 35 поранених, 16 з них знаходяться у важкому стані”.

обстріл Херсон 24-12-2022 - тіла_3 обстріл Херсон 24-12-2022 - тіла обстріл Херсон 24-12-2022 - тіла_1 обстріл Херсон 24-12-2022 - тіла_2 обстріл Херсон 24-12-2022 - авто_3 обстріл Херсон 24-12-2022 - авто_2 обстріл Херсон 24-12-2022 - авто_1 обстріл Херсон 24-12-2022 - авто обстріл Херсон 24-12-2022
<
>

ДСНС повідомила, що внаслідок обстрілу центра міста з реактивних систем залпового вогню зайнялися шість легкових автомобілів. Рятувальники протягом 40 хвилин ліквідували пожежі. Кількість загиблих та постраждалих уточнюється.

О 12:49 Херсонська обласна прокуратура назвала нове число загиблих унаслідок ранкового обстрілу міста – вісім осіб. 

Після 13:30 “Суспільне” передало оновлену інформацію: “58 людей отримали поранення внаслідок обстрілу Херсона. З них 18 — у важкому стані, повідомив керівник ОВА Янушевич. Внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких житлові будинки, адмінбудівлі та автотранспорт”.

Після 20-ї голова ОВА Ярослав Янушевич повідомив в ефірі телемарафону: “На цей час маємо страшну цифру… Станом на зараз відомо про 68 постраждалих внаслідок сьогоднішньої атаки російських окупантів на Херсонщину. У Херсоні російська армія вбила 10 людей“.

Прокуратура почала досудове розслідування.

Перший заступник голови облради Юрій Соболевський повідомив “Суспільному”, що росіяни обстрілювали центральну частину міста: район центрального ринку та магазин “Сільпо”.

На обстріл зреагував також президент України Володимир Зеленський.

“Соцмережі скоріш за все позначать ці фото як «чутливий контент». Але це не чутливий контент – це реальне життя України та українців. Країна-терорист продовжує нести рускій мір у вигляді обстрілів цивільного населення. Херсон. Зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста. Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення. Світ має бачити та розуміти, проти якого абсолютного зла ми воюємо”, – написав він на ФБ.

Читайте також:
РФ вранці вдарила по Херсону: двоє загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна