ЄС очікує від України зміни закону про КСУ, який ухвалили всупереч рекомендаціям “Венеційки”

Європейська комісія очікує, що українська влада повністю врахує рекомендації Венеціанської комісії до закону №7662 про Конституційний суд.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це у коментарі Суспільному заявила речниця Єврокомісії Ана Пізонеро.

“Ми беремо до уваги ухвалення 13 грудня закону № 7662 щодо добору кандидатів на посаду судді КСУ, включаючи склад та правила прийняття рішень у Консультативній групі експертів (КГЕ)”, — сказала Пізонеро, її цитує “Європейська правда”.

За її словами, ЄК, зокрема, очікує, що кількість членів КГЕ збільшать до семи.

“Єврокомісія очікує, що українська влада повністю врахує рекомендації Венеціанської комісії, опубліковані після ухвалення закону 19 грудня, включаючи збільшення кількості членів КГЕ до семи. Додатковий член має бути за міжнародною квотою для запобігання патовій ситуації у прийнятті рішень”, — сказала речниця.

Реформа КСУ є одним із семи пунктів, які Україна має виконати у процесі підготовки до початку переговорів про вступ до ЄС.

“Європейська комісія буде уважно стежити за цим процесом. Прогрес у судовій реформі залишається життєво важливим для зміцнення стійкості України”, — сказала речниця ЄК.

Читайте також:
Президент підписав закон про КСУ, який суперечить рекомендаціям Венеційки

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна