У Херсоні знайшли ще одне масове поховання: 36 могил, є і тіла військових

На кладовищі у поселенні геологів у Херсоні після звільнення від загарбників виявили ще 36 могил.

Про це поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, повідомляє пресслужба МВС.

Він зазначив, що раніше у селі Правдино Херсонського району було виявлене поховання кількох осіб зі слідами тортур, вогнепальними пораненнями. Виявлені трупи були ексгумовані і направлені на судмедекспертизу.

“Ще 36 могил знайдено на кладовищі в поселенні геологів в Херсоні. Там масове захоронення, де є й тіла військовослужбовців. Загалом за період окупації до моргів поступило близько 700 тіл, з яких приблизно 100 – з тілесними ушкодженнями, отриманими унаслідок військових дій, особи 12 із них до цього часу не встановлено”, – сказав заступник міністра.

За його словами, наразі ведеться робота для оперативного збору зразків ДНК родичів для встановлення осіб загиблих.

Також Єнін поінформував про результати ексгумації тіл у Ізюмі на Харківщині. «З місць поховань вилучено понад 450 тіл загиблих… Попередньо встановлено, що серед цих осіб є ті, хто загинув від вогнепальних поранень, вибухових травм», – сказав представник МВС.

За його словами, в Ізюмі ознаки катувань виявлені щонайменше у 40 осіб.

Наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії і заходи, спрямовані як на ідентифікацію тіл, так і на встановлення обставин, за яких ці особи загинули, та винних у цих воєнних злочинах.

Читайте також:
Росіяни знову влупили по центру Херсона, і знову пошкоджено приміщення ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна