Під Бахмутом загинув режисер Олег Бобало, який воював у ЗСУ

Під Бахмутом на Донеччині 21 грудня загинув український режисер Олег Бобало, який воював у лавах Збройних сил України, захищаючи нашу країну від російських загарбників.

Про загибель кінематографіста пишуть у соцмережах його колеги, згадуючи Олега як чудову людину, доброго друга, талановитого режисера, креативну людину з великими творчими планами.

“Під Бахмутом загинув мій колега та приятель, режисер Олег Бобало. Олега більше нема. Перед очима пронеслися миттєвости дитинства,  спільні зустрічі Нових років, час, коли ми разом виступали у львівському молодіжному театрі “Дебют”, а потім, й в театрі Бориса Озерова… Зроблю все, щоб донести це до світової спільноти. Світ має знати. Та вічно пам’ятати”, – написав режисер Євген Лавренчук.

 

Загибель чоловіка підтвердила дружина Бобала, акторка Анна Яремчук.

“Я реально не знаю як жити без тебе. Для друзів: я не знаю коли буде похорон, Олега ще не привезли, не знаю коли привезуть (казали, два три дні, от і рахуйте від учора). Коли буду знати – напишу. Хотіла написати “це не справедливо”, але хіба є справедливість у нашому житті?

По справедливості, він мав би знімати кіно. Він мав би бути затребуваний у цій галузі. Натомість у нас дома стояв автомат і купа військових “ніштячків”, що передавала мама з Америки, для хлопців.

Хотів він бути військовим? – Ні.
Хотів він кіномайданчик змінити на окопи? – Ні.
Мав би він пройти через всю війну цілим і неушкодженим? – Так.
Бо я так молила Бога зберегти мого Олежку…

А тепер я не знаю, як жити без тебе в усіх сенсах.
Я була такою, тому що ти підсвічував мене зсередини.
Тепер світло згасло”, – додала Яремчук.

“Зовсім нещодавно збирали гроші на автівку для його підрозділу. П’ять днів тому він залишив у себе на сторінці допис щодо “славнозвісного” закону 8271

Так боляче… Так нестерпно… Так підло… Немає таких слів, щоб висловити все те, що зараз відчуваю.

Олеже, спочивай з миром. Апостол Петро вже підшукує для тебе кінематографічне містечко в Раю”, – написала однокурсниця й колега Бобала Анастасія Атаманчук.

Олег Бобало – режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепередач. Зокрема, зняв короткометражний фільм “Структура кави або “Абзац” за оповіданнями Богдана Жолдака.

Читайте також:
На війні загинув заслужений артист України Сергій Шкварченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна