Суд розпочав справу про банкрутство “Азовсталі”

Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справі про банкрутство ПрАТ “Металургійний комбінат Азовсталь”, який входить до групи “Метінвест”.

Про це повідомляється в реєстрі YouControl, пише “Економічна правда”.

Так, 21 грудня було оприлюднене повідомлення про відкриття судом провадження у справі про банкрутство “Азовсталі”.

Зазначається, що строк подання заяв кредиторів з вимогами до боржника – протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення про відкриття провадження.

Передісторія: 

Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство ПрАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча”, який входить до групи “Метінвест”.
16 підприємств групи “Метінвест” Ріната Ахметова та Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії за шкоду, заподіяну Росією майну і власності групи в Маріуполі і на інших територіях України з 24 лютого.

Зокрема, позови щодо маріупольських металургійних підприємств подали комбінати “Азовсталь” та ММК імені Ілліча.

Мільярдер Рінат Ахметов у квітні заявив, що Маріуполь завжди був і буде українським містом, і що він пишається тим, що завод “Азовсталь” “став оплотом опору”.
У березні в “Метінвесті” заявляли, що “Азовсталь” зруйновано окупантами, але відбудувати завод можливо.

Читайте також:
“Метінвест” Ахметова і Новінського подав до ЄСПЛ позови проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна