В Україні немає “хвиль” мобілізації, вона постійна, – кадровик СВ ЗСУ

Говорити про “чергові хвилі мобілізації” після Нового року не варто, адже після повномасштабного вторгнення РФ відбуваються постійні мобілізаційні заходи.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Роман Горбач на брифінгу в “Медіацентрі Україна — Укрінформ” у понеділок, 19 грудня.

“Із 24 лютого в нас триває мобілізація. Вона оголошена указом президента України, і навіть з самого початку ніяких хвиль мобілізації не було”, – сказав Горбач.

“Так, дійсно, на першому етапі більше людей було призвано за мобілізацією, потім темпи постійно знижувались, і зараз вони на набагато нижчому рівні, ніж на початку. Мобілізація проводиться постійно, щоденно і планово”, – пояснив офіцер-кадровик.

Також Роман Горбач додав, що конкретні цифри щодо мобілізації залежать від обстановки на фронті, а всі показники прораховує Генеральний штаб ЗС України.

“Фактор того, що в Росії пройшла мобілізація і по заявках було призвано від 200 до 300 тисяч громадян, було враховано. Працюємо відповідно до плану”, – підкреслив полковник Горбач.

Він зазначив, що насамперед територіальні центри комплектування призивають на військову службу громадян, які мають досвід участі в АТО/ООС або служби в армії.

“Призиваємо у першу чергу тих, які вже мають досвід проходження військової служби, а краще – досвід участі в антитерористичній операції або операції Об’єднаних сил. Також призов іде й громадян, які не проходили військової служби. Але ця категорія в обов’язковому порядку направляться для навчання в навчальні центри або у вищі військові навчальні заклади. Мінімальний термін – один місяць індивідуальної підготовки. А далі, в залежності від складності спеціальності, термін може бути набагато більшим. Потреба є абсолютно у всіх спеціальностях, але деяких ми призиваємо більше, деяких менше”, – зазначив Горбач.

Читайте також:
Залужний прокоментував ймовірність нової хвилі мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.