На Одещині арештували жінку, яка збирала пожертви для російської армії

Жителька Одеської області збирала кошти для своїх родичів, які в складі військових формувань РФ беруть участь у війні проти України. Її затримала СБУ.

Про це в понеділок, 19 грудня, повідомили пресслужби Офісу генпрокурора та Служби безпеки України.

За даними слідства, жінка організувала збір грошей на потреби окупантів, які воюють проти Сил оборони на південному та східному фронтах. Серед ворожих підрозділів — російські батальйонно-тактичні групи, що перебувають у захоплених районах Маріуполя та Херсонщини.

Для збору коштів жінка розміщувала пости в соцмережах, зокрема в заборонених в Україні. У цих повідомленнях вона закликала підтримати окупантів і допомогти їм із матеріально-технічним забезпеченням.

Для цього жителька Одещини пропонувала перерахувати кошти на банківську картку свого родича, який перебуває в місцях тимчасової дислокації військових угруповань РФ. Гроші, за словами підозрюваної, були необхідні для придбання ліків, харчування, спорядження та екіпірування для військовослужбовців російської армії.

Свої прокремлівські погляди вона активно поширювала через російські соцмережі, а також під час спілкування з оточенням.

Слідчі встановили, що родичі жінки з 2016 року перебувають у складі терористичної організації “ДНР” і беруть активну участь у бойових діях проти українських військ. На початку повномасштабного вторгнення вони ввійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу. Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ ідентифікувала колаборанта, який налагоджує подачу води до військових баз у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна