Аргентина з блискучим Мессі обіграла Францію в фіналі мундіалю-2022

Збірна Аргентини у фіналі 22-го чемпіонату світу з футболу в Катарі перемогла попередніх чемпіонів світу – команду Франції – 4:3 (основний час – 2:2, після додаткового часу – 3:3, серія пенальті – 4:2.

Голи: Мессі, 23 пен., 109; Ді Марія, 36 – Мбаппе, 80 пен., 81, 116

Найкращим бомбардиром ЧС став француз Кіліан Мбаппе – 8 м’ячів.

У 35-річного Ліонеля Мессі, для якого, мабуть, це останній мундіаль (і перший чемпіонський титул на “світі”), – 7 голів і 3 асисти.

Мессі був визнаний найкращим гравцем чемпіонату світу 2022 року.

При цьому Ліонель Мессі встановив рекорд за всі фінальні частини ЧС за системою гол+пас – 21 (13+8). Аргентинець випередив німців Клозе й Герда Мюллера та бразильця Роналдо, у яких було по 19 балів.

Також Мессі встановив рекорди за кількістю зіграних матчів (26) та зіграних хвилин на мундіалях, випередивши німця Матеуса й італійця Мальдіні відповідно.

Для аргентинців нинішнє золото чемпіону світу – третє в історії. Досі вони перемагали у 1978 та 1986 роках.

Третє місце посіла збірна Хорватії, яка обіграла Марокко – 2:1.

Наступний, 23-й чемпіонат світу з футболу пройде в червні-липні 2026 року. Господарями турніру вперше стануть одночасно три країни – Канада, Мексика та Сполучені Штати Америки.

Читайте також:
Україна подає заявку на проведення чемпіонату світу 2030 з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна