Європарламент визнав Голодомор геноцидом українців

Європейський парламент проголосував за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомив у четвер, 15 грудня, керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

““Європейський парламент… визнає Голодомор, штучний голод 1932-1933 років в Україні, що був спричинений навмисними діями радянського режиму, геноцидом проти народу України; рішуче засуджує такі дії тоталітарного радянського режиму, що призвели до смерті мільйонів українців, та істотно підірвали основи українського суспільства”, – йдеться у резолюції Європарламенту.

Резолюція, що засуджує штучний Голодомор в Україні, була ухвалена більшістю голосів: “за” проголосували 507 депутатів, “проти” – 12, утрималися – 17.

“Історична справедливість. Автор геноциду назавжди отримає клеймо ганьби за ті події, а також за сьогоднішні злочини. Нація-терорист – майбутні покоління росіян будуть сприйматися через призму цих злочинів. Їх діти та онуки будуть у багаторічній ганьбі в цивілізованому світі. І відчуватимуть цю ганьбу всюди”, – зазначив Єрмак.

Читайте також:
Сенат Чехії визнав Голодомор геноцидом українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна