В Одесі заблокували провайдера-колаборанта, що транслював росТБ

Правоохоронці заблокували роботу одеського провайдера, що транслював пропагандистське російське телебачення попри заборону Ради нацбезпеки, власників підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це в четвер, 15 грудня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

За інформацією слідства, провайдер надавав безперешкодний доступ до трансляції пропагандистських телеканалів та інтернет-ресурсів РФ, а також бойовиків Донеччини та Луганщини. Попри заборону РНБО, підприємство не заблокувало контент Росії. Послуга з підключення коштувала 3000 грн, щомісячна абонплата – 250 грн.

ОГП повідомляє, що компанія з 2016 року і до теперішнього часу брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для державних установ та військових частин Одещини.

Правоохоронці провели обшуки в офісі підприємства та за місцями розташування, вилучили телекомунікаційні прилади та зафіксували трафіку.

Під час обшуку виявлено пристрій, який “міг забезпечувати бездротовий обмін даними” з бойовиками окупованої Росією частиною Молдови.

Досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності здійснюється слідчими ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України та СБУ (ст. 27, ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Читайте також:
НАБУ повідомило про підозру трьом заступникам мера Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна