Суд залишив Богуслаєва під вартою

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експрезиденту АТ “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву до 11 лютого.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” в середу, 14 грудня.

14 грудня суддя Оксана Голуб задовольнила клопотання слідчого ГСУ Служби безпеки України, погоджене прокурором офісу генерального прокурора, і продовжила В’ячеславу Богуслаєву запобіжний захід до 11 лютого 2023 року.

“Судове засідання проходило у закритому режимі за клопотанням прокуратури про те, що звучатиме інформація, яка містить державну таємницю. Зокрема мова йде про відомості щодо держзамовлення оборонного комплексу. Оголошення рішення було відкритим”, – йдеться в повідомленні.

В’ячеслав Богуслаєв від коментарів відмовився. Адвокат Руслан Волинець повідомив, що рішення про оскарження ухвалюватимуть після того, як отримають повне рішення суду.

“За два місяці і з тих документів, які на сьогодні надані в суд, жодних, що підтверджують факт продажу товарів з тих країн, до яких продавала «Мотор Січ», і що саме той товар потрапив до Росії, в матеріалах справи немає”, – озвучив позицію захисту Волинець.

Читайте також:
СБУ запобігла вивезенню за кордон майна Богуслаєва: раритетних авто, скіфського золота, зброї

Нагадаємо, президент АТ “Мотор Січ” В’ячеслав Богуслаєв був затриманий удома в Запоріжжі 22 жовтня.

Шевченківський районний суд Києва обрав йому міру запобіжного заходу – арешт на два місяці.

Фігуранту повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

Рішення про арешт ухвалено за клопотанням Служби безпеки України та офісу генерального прокурора. Досудове розслідування триває. СБУ проводить комплексні заходи для встановлення інших учасників протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Раніше СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Читайте також:
ПАТ “Мотор Січ” працюватиме на потреби ЗСУ в режимі 24/7, замість Богуслаєва його очолив Нікіфоров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна