Рада запровадила санкції проти 55 спортсменів РФ та Тимощука

Верховна Рада ухвалила постанову щодо застосування персональних санкцій до спортсменів із Росії. У списку є й колишній капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук.

За проєкт постанови №8245 парламент проголосував у вівторок, 13 грудня.

Як передає “Суспільне“, до списку потрапили 56 спортсменів, що “системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами Російської Федерації” (із них 55 – громадяни РФ плюс Анатолій Тимощук).

Санкції триватимуть 10 років. Вони передбачають, серед іншого, блокування активів осіб на території України, обмеження торговельних операцій, а також застосування заборон в’їзду на територію України, позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення.

Нагадаємо, раніше контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу позбавив колишнього гравця національної збірної Анатолія Тимощука всіх звань, ліцензії тренера та відлучив від українського футболу довічно – при тому, що Тимощук зіграв найбільше матчів за збірну.
Колишній гравець “Шахтаря”, “Баварії” та “Зеніта” Тимощук із 2017 року обіймає посаду асистента головного тренера футбольного клубу “Зеніт” (Санкт-Петербург), який фінансується “Газпромом”. Він постійно живе в Росії та не заперечує проти агресії ЗС РФ проти України.

Читайте також:
Футболіст Тимощук “засвітився” в Петербурзі з георгіївською стрічкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна