Заперечував існування українського народу: СБУ викрила на Запоріжжі ще одного диякона-колабораціоніста “УПЦ МП”

Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня викрила диякона так званої “УПЦ МП”, який виявився поплічником російських загарбників.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що диякон однієї з церков Запорізької єпархії “УПЦ МП” через профіль у забороненій в Україні соцмережі “Вконтакте” від свого імені репостив заклики прокремлівських блогерів на підтримку незаконного “референдуму” про приєднання Запоріжжя до РФ, публічно схвалював його проведення, агітував людей прийти на “виборчі дільниці” і “проголосувати” на користь держави-агресора.

Крім цього, у своїх “дописах” він заперечував існування українського народу, його мови і культури. Також клірик ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах. Матеріали для цього брав із пропагандистських пабліків російської соцмережі.

Ініційована СБУ незалежна експертиза опублікованих матеріалів підтвердила підривну діяльність фігуранта, відзначають у спецслужбі.

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочинів.

Наразі диякону повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна