Зеленський надав звання Героя України полковнику поліції Куратченку, який загинув від міни на Херсонщині

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота зірка” (посмертно) начальнику ГУ Нацполіції Черкащини полковнику поліції Куратченку Михайлу Вітальовичу, який загинув на Херсонщині, підірвавшись на встановленому рашистами “каскаді мін” разом із колегами.

Про це йдеться в указі президента від 8 грудня 2022 року.

Звання Героя України надано “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові”.

Іншим указом Зеленський нагородив орденом “За мужність” III ступеня трьох поліцейських, які підірвалися на мінах разом із 43-річним полковником Куратченком:

  • капітана Мельника Ігоря Олеговича,
  • капітана Ненаду Сергія Васильовича,
  • капрала Періжка Вадима Руслановича.

Як писала “Новинарня“, 7 грудня в Херсонській області загинули четверо поліцейських:  начальник Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайло Куратченко, який особисто керував зведеним загоном поліції Черкащини, вибухотехнік Мельник, кінолог Ненада та помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції Періжок.
Вони підірвалися на “каскаді” російських мін під час проведення стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині.
Ще четверо поліцейських отримали поранення.

Як загинули черкаські поліцейські

Надзвичайна подія трапилася неподалік села Федорівка на Херсонщині. Вісім поліцейських двома автомобілями вирушили на чергове завдання. Вони мали перевірити інформацію місцевих людей про схрон, залишений окупантами. Спеціалізована оперативна група, кінолог та вибухотехнік на чолі із начальником главку Михайлом Куратченком прибули до місця, де раніше були позиції ворога.

Вони вилучили боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення. Уже повертаючись, поліцейські потрапили в мінну пастку окупантів. Вона привела в дію закопаний фугас, виготовлений із великокаліберних боєприпасів.

Читайте також:
Пілоту Вадиму Ворошилову, який відвів літак від Вінниці та успішно катапультувався, присвоєно звання Героя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна