Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico.

Про це повідомляється на сайті видання.

“Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переосмислює політику у сфері торгівлі, приєднання та енергетичної безпеки. У широкому сенсі це – переосмислення того, що означає бути європейцем, і багато в чому завдяки українському коміку, який став президентом”, – йдеться у матеріалі.

Журналісти звертають увагу на те, що європейські лідери, які перемогли на виборах у своїх країнах прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватись з президентом України. При цьому Зеленський також зміг переконати решту Європи в тому, що її майбутнє пов’язане з Україною – у що мало хто вірив до лютневого вторгнення Росії.

“Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили”, – пише Politico.

Зазначаєтсья, що Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов’язане з Україною, і в це мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому.

Читайте також:
Time назвав людиною року Володимира Зеленського та “дух України”

Financial Times визнала Володимира Зеленського людиною 2022 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна