Німеччина передає Україні 16 броньованих мостоукладальників Biber

Німеччина вирішила передати Україні броньовані мостоукладальники Biber.

Про це повідомили в оборонному відомстві країни у середу, 7 грудня.

Зазначили, що рішення ухвалили для підтримки Сухопутних сил України.

“З метою подальшої підтримки сухопутних сил України, міністерка Ламбрехт вирішила передати партію з 16 танків-мостоукладальників Biber. Їх можна використовувати для подолання водних та інших перешкод на полі бою“, – йдеться у повідомлені міністерства.

Строки постачання техніки не уточнили.

У Генштабі ЗСУ додали, що Німеччина також передала для потреб ЗСУ п’ять інженерних машин розгородження (ІМР) Dachs. 

“Мілітарний” нагадує, що мостоукладальник Biber – це інженерно-бойова машина, яка несе та розгортає міст на переправі через річки, протитанкові рови та інші перешкоди. Машину розроблено відповідно до вимог Бундесверу. Розробка почалася в 1965 році, а перші прототипи з’явилися у 1969 році. Виготовлення перших серійних мостоукладальників було завершено у 1975 році. Всього для армії Німеччини було побудовано 105 таких машин. Також таку техніку експлуатують Австралія, Канада,  Нідерланди та Італія.

Biber базується на шасі танку Leopard 1. Замість башти він оснащений системою зведення мосту. Міст укладається горизонтально, основна перевага такої конструкції – непомітність для противника.

Сам міст має алюмінієву конструкцію та складається з двох секцій по 11 метрів. Загальна довжина – 22 метри і може охопити перешкоду довжиною 20 метрів.

Його може перетинати гусенична або колісна техніка класу MLC-50 (колісна техніка – 52,6 т, гусенична – 45,4 т). Також з обмеженнями на такому мосту може використовуватися техніка класу MLC-60. Міст укладається впродовж трьох хвилин, у режимі транспортування секції переносяться одна над одною. Екіпаж машини – двоє людей, включаючи водія та командира.

Читайте також:
Німеччина надає Україні €20 млн на резервне обладнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна