У Словаччині за запитом РФ затримали військового ЗСУ Альберта Зубриліна, – ЗМІ

14 жовтня правоохоронні органи Словаччини затримали військовослужбовця ЗС України Альберта Зубриліна, громадянина РФ, за розшуковим запитом Російської Федерації.

Про це повідомив у вівторок, 6 грудня, журналіст Юрій Бутусов.

“Зубрилін у складі свого підрозділу прибув до Словаччини згідно з наказом для проходження курсу бойової підготовки. Не зважаючи на численні звернення товаришів затриманого, Зубрилін досі залишається затриманим у Словаччині. Зубрилін є діючим військовослужбовцем, який уклав контракт з ЗСУ, я пишу це на прохання нашого офіцера, який доклав усіх зусиль, щоб домогтися звільнення свого підлеглого бійця”, – написав Бутусов на ФБ. 

Він наголосив, що видача Зубриліна до РФ неможлива, і найкращим способом встановити всі обставини, на підставі яких він був затриманий, є повернення українського військовослужбовця до України.

“Затягування розв’язання цього питання під час страшної війни не має виправдання. Було б логічно, якби влада Словаччини, нашого доброго союзника у війні,  пояснила причини такого тривалого затримання українського військовослужбовця,  чиє це рішення та що саме стало підставою, і хто конкретно взяв на себе відповідальність утримувати людину під вартою такий тривалий час”, – додав Бутусов. 

Читайте також:
Словаччина передала Україні 30 БМП-1

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна