Унаслідок ракетного удару на роковини Будапештського меморандуму – 4 загиблих цивільних, – Зеленський

Після восьмого масованого ракетного удару з РФ фахівці працюють над тим, аби стабілізувати енергетичну систему України, однак є безповоротні жертви – загинули чотири цивільні людини.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні за підсумками 5 грудня.

“Звітую про сьогоднішній день. Головний результат – 70 російських ракет прийшло, більшість збито. “Калібри”, Х-101 тощо. Дякую всім нашим воїнам повітряних командувань “Схід”, “Південь” і “Центр”. Молодці!

Дякую й партнерам – за системи ППО, які зараз використовуємо. Кожна збита російська ракета – це конкретний доказ, що терор можна перемогти.

Але, на жаль, ми поки ще не можемо дати повну безпеку нашому небу – було кілька влучань. На жаль, є жертви. Станом на цей час у переліку загиблих за цю добу від російських ударів – четверо. Мої співчуття рідним і близьким”, – сказав президент.

Він зазначив, що енергетики одразу розпочали відновлювальні роботи. Максимум зусиль – у центральних областях України, на Одещині, в Запорізькій області, на Харківщині.

У багатьох регіонах для стабілізації системи довелося перейти до аварійних відключень: від Закарпаття до Київщини, від Кіровоградщини до Сумської й Харківської областей.

Найбільше відключень станом на цей вечір – Вінниччина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельниччина й Черкащина. “Але зробимо все, щоб повернути стабільність”, – сказав президент.

Він також зазначив, що перебої з електрикою сталися і в Молдові. “Це вкотре доводить, що російська здатність до таких масованих терористичних ударів – це загроза не одній лише Україні, а всьому нашому регіону, як мінімум”, – заявив Зеленський.

“Сьогоднішньою ракетною атакою Росія відзначила чергову річницю підписання Будапештського меморандуму. Документа, чия доля дає відповіді на багато і нинішніх запитань про Росію.
Щось просто підписати з цими терористами – миру не буде. Щось просто погодити з ними – точно порушать. Віддати Росії хоча б щось із елементів безпеки інших – означає нову війну”, – наголосив президент України.

Читайте також:
РФ запустила по Україні понад 70 ракет, збито більше 60

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна