Можливо, стратегічний намір ворога під Бахмутом – перевести війну в статичну концентровану бійню, – Сиротюк

Юрій Сиротюк
військовослужбовець 5-го окремого штурмового полку ЗСУ, політичний і громадський діяч

Бахму́т (FB)

Погоджуюся з оцінками більшості експертів, що практично жодного, окрім пропагандисько-символічного значення, бійня під Бахмутом не має.

Особливо для Росії.

Для України ж утримання й контрнаступ під Бахмутом приречуть можливість окупантів утримувати Лисичанськ-Сєверодонецьк. Відкриють шлях на Дебальцеве (одного з ключових логістичних центрів ворога). З’явиться можливість обходу й оточення Донецького угрупування ворога і пряма дорога на Луганськ.

Розуміючи це, ворог знавісніло кидає під Бахмут всі сили. Засипаючи поля залізом і трупами власних солдатів.

Нав’язлива ідея взяти Бахмут до хоча б якоїсь дати, як олівець, сточує російські війська, що зрештою, унеможливить будь-яку добре організовану наступальну операцію на більш стратегічному напрямку.

Доки Росія мріє хоч про якийсь ілюзорний успіх під неіснуючим “Артьомовском”, Україна як хвилеріз знищує московський вал під Бахмутом.

Однак така неймовірна концентрація ворога і його вогневого потенціалу примушує й українське військо вдаватися до надзусиль.

Можливо, саме в цьому і є стратегічний намір ворога – перевести війну у статичну сконцентровану бійню, щоб максимально знекровити нашу армію і наступальний потенціал.

Звісно, з окопу не видно задуму нашого військового керівництва, але до цього наш успіх полягав у асиметричній мобільній війні. З відсутністю чітких ліній фронту, стрімкими атаками мобільних груп, перерізанням шляхів комунікації та тилів.

А ще ми пам’ятаємо успішний визвольний похід Болбачана-Сікевича. Серед усього – й визволення Бахмута 18 квітня 1918 року, а згодом усього українського Донбасу, навіть з окупованими Росією згодом територіями, що були включені до складу РФ.

Росія не здатна перемогти Україну в бою. Лиш підступом і гнилими “мирами”.

Тому биймось. Розв’язок цієї війни має відбутися на полі бою, а не за столом договорняків.

Читайте також:
У бою під Бахмутом загинули п’ять грузинських добровольців ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна