РФ використовуватиме зиму як засіб ведення війни проти України, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія, найімовірніше, продовжить здійснювати атаки на енергетичну систему й газову інфраструктуру України в зимовий період.

Про це в понеділок, 28 листопада, інформує Reuters.

“Те, що це (атаки на енергетичну інфраструктуру) відбувається з наближенням зими, демонструє, що президент РФ Володимир Путін зараз намагається використовувати (…) зиму як зброю війни проти України”, – сказав Столтенберг на пресконференції в Бухаресті.

Завтра в Румунії має розпочатися дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО.

На ньому, як очікується, глави МЗС країн НАТО пообіцяють надати довгострокову підтримку Україні, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак, зазначає “Європейська правда”.

Раніше Столтенберг неодноразово наголошував, що зимовий період виявиться складним для України в її протистоянні з Росією, але Альянс має допомогти їй вистояти.

Також генеральний секретар НАТО вважає, що чим більше військових успіхів матиме Україна, тим сильнішою буде її позиція на майбутніх переговорах.

Читайте також:
НАТО зреагувало на ймовірність отримання Україною систем ППО Patriot від Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна