СБУ провела обшуки в УПЦ МП в в Івано-Франківську

Служба безпеки України в неділю проводила контррозвідувальні безпекові заходи на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ Московського патріархату в Івано-Франківську.

Про це в неділю, 27 листопада, повідомив пресцентр СБУ в Івано-Франківській області.

Заходи відбуваються у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

“Враховуючи збройну агресію РФ, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до обігу предметів та здійснюють перевірку осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі”, – сказано в повідомленні.

В СБУ зазначили, що дії проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку “русского міра”;
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Нагадаємо, раніше цього тижня СБУ проводила обшуки в приміщеннях УПЦ МП в Києві, Рівненській, Чернівецькій та багатьох інших областях.

Читайте також:
У керівників Чернівецької єпархії УПЦ МП виявили російське громадянство. І хлопчика в трусиках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна