Пентагон оприлюднив вміст нової оборонної допомоги для України

У новому пакеті військової допомоги для України США передадуть додаткові ракети для HIMARS, протиповітряних систем NASAMS, протирадарних комплексів HARMs.

А також – 155-мм снаряди, кулемети для ураження дронів та інше озброєння.

Про це інформує пресслужба міноборони США в середу, 23 листопада.

“Це є двадцять шостим виділенням обладнання із запасів міністерства оборони США для України з серпня 2021 року”,- зауважили в американському відомстві.

Новий пакет військової допомоги передбачає виділення додаткових боєприпасів для українських систем NASAMS, 150 крупнокаліберних кулеметів із тепловізійними прицілами для протидії дронам, додаткові ракети для HIMARS.

Крім того, США передадуть 200 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, 10 тисяч мінометних снарядів калібру 120 мм та високошвидкісні протирадарні ракети HARM.

Україна також отримає 150 багатоцільових колісних транспортерів HMMWV, понад 100 легких тактичних автомобілів, більше 20 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, понад 200 генераторів, а також запчастини до 105-мм гаубиць та іншої техніки.

“З огляду на невпинні та жорстокі ракетні та безпілотні атаки Росії на українську критично важливу енергетичну інфраструктуру, додатковий потенціал ППО залишається невідкладним пріоритетом”, – зауважили в оборонному відомстві США.

Нагадаємо, президент США Джо Байден видав меморандум про виділення Україні додаткових 400 мільйонів доларів у якості допомоги у сфері безпеки й оборони.

Читайте також:
Після атак РФ Україна ініціює проведення невідкладного засідання Радбезу ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна