Японія передасть Україні генератори та лампи на сонячних батареях

Уряд Японії 22 листопада ухвалив рішення про надання Україні грантової допомоги у вигляді генераторів і ламп на сонячних батареях на загальну суму $2,57 млн.

Про це повідомили на сайті японського уряду у вівторок, 22 листопада.

Допомогу буде надано через Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

“Масштабне відключення електроенергії сталося в різних областях України, спричинене руйнуванням значної частини об’єктів енергетичної інфраструктури внаслідок атак Росії. Тоді як зима в Україні стає дедалі холоднішою, а дні – коротшими, має велике значення підтримка в підготовці до зими для тих, хто не може користуватися опаленням і освітлювальним обладнанням через відключення електроенергії. Уряд Японії продовжить надавати підтримку народові України у співпраці з міжнародною спільнотою, зокрема із членами G7”, – ідеться в повідомленні, яке цитує “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
“Юридично бездоганне історичне рішення”: Зеленський підписав указ щодо Північних територій Японії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна