У Херсоні виявили чотири катівні росіян

У Херсоні українські правоохоронці виявили ще чотири приміщення, де загарбники незаконно утримували та катували людей під час окупації міста.

Про це в понеділок, 21 листопада, повідомили в пресслужбі офісу генерального прокурора України.

Зазначається, що російські військові та представники спецслужб РФ у захоплених будівлях Херсонського ізолятора тимчасового тримання, слідчому ізоляторі та в одному з райвідділів поліції облаштували псевдоправоохоронні органи.

Про це свідчать виявлені правоохоронцями документи, у тому числі так звані посвідчення представників окупаційної поліції, графіки чергувань, розклеєні позначки “дежурная часть”, “кабинет следствия”, “уголовный розыск”.

“Вилучено частини резинових кийків, дерев’яну биту, апарат, яким окупанти катували мирних мешканців струмом, лампу розжарювання та кулі зі стін. У камерах та підвалах відносно людей застосовувалися різні методи тортур, фізичне та психологічне насильство”, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, під час проведення слідчих дій з потерпілим у підвалі однієї з офісних будівель, де росіяни також влаштували катівню, правоохоронці виявили частину металопластикової труби, кайданки та інші речі.

Наразі встановлюються всі потерпілі від дій представників РФ. Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Читайте також:
Поліція заявляє про облаштовані росіянами щонайменше три катівні на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна