Трьох морпіхів визволили з полону РФ, організувавши їм втечу

Трьох українських морпіхів-розвідників, яких днями повернули з російського полону, не обміняли: їх вдалося визволити, організувавши їхню втечу.

Про це розповів у фейсбуці народний депутат, представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ігор Копитін.

19 листопада у ВМС ЗСУ повідомили, що “з окупованої виведено трьох військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти”.

“Військово-морські сили України вкотре доводять, що гасло “Своїх не полишаємо” для нас не просто слова”, – наголосили у ВМС. Проте подробиць не розголошували.

Натомість нардеп Копитін зауважує, що історія звільнення цих трьох морпіхів “вартує того, щоб про неї зняли фільм”.

Він розповів, що хлопців, які під час бойових дій потрапили в полон до російських окупантів, утримували на непідконтрольній наразі території України. Коли про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти, то вирішили спланувати операцію, щоб спробувати витягнути своїх.

“У результаті вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну Україні територію. Наразі хлопці у безпеці та їх життю нічого не загрожує”, – зазначив Копитін.

За його словами, участь в операції зі звільнення морпіхів брали “кіборг” та захисник “Азовсталі” Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону, а також офіцери морської піхоти з позивними “Лютий”, “Баркас” та “Омега”, які фактично спланували цю операцію.

“На жаль, наразі не можу назвати їх імен. Але після закінчення війни ми розкажемо їхні історії”, – запевнив народний депутат.

Читайте також:
Список 45 воїнів ЗСУ, звільнених з полону 11 листопада

Список 107 українських воїнів, звільнених з полону 3 листопада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна