Наслідки ракетного удару рашистів по Запоріжжю: загинула людина, без тепла 123 будинки

Наслідками удару російських військ по промисловому підприємству в Запоріжжі, що стався ввечері 18 листопада, стали руйнування, загибель людини та порушення теплопостачання 123 житлових будинків.

Про це вранці в суботу, 19 листопада, повідомляють керівники міста й області.

“За попередньою інформацією, російські тварюки, які вчора обстріляли наше Запоріжжя, забрали життя однієї мирної людини. Щирі співчуття рідним та близьким. Рашисти горітимуть в пеклі та обовʼязково відповідатимуть за усю біду, яку вони принесли на нашу землю”, – написав у телеграмі секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

“Наслідком нічного ворожого удару по Запоріжжю стало порушення теплопостачання в одному з районів міста. Вибухи ракет призвели до пошкодження трубопроводів централізованого опалення та припинення подачі теплоносія у 123 багатоповерхові будинки, в яких проживає понад 17 тисяч абонентів”, – повідомив у свою чергу голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Очільник області додав, що аварійні служби та тепловики ведуть необхідні роботи. У 60 будинків тепло вже пішло. Орієнтовний час повного відновлення теплопостачання – 23:00 суботи.

“Якими б аргументами не прикривалися російські загарбники, їх терористичні дії насправді спрямовані на створення гуманітарної катастрофи”, – додав Старух.

Раніше повідомляли, що ворог випустив п’ять ракет по об’єкту інфраструктури. Виникла пожежа. Під завалами зруйнованого об’єкта могли перебувати люди. Наразі інформації щодо цього немає.
Рашистські медіа заявляли нібито про удар по виробничих потужностях підприємства “Мотор Січ”.

Читайте також:
Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна