До Херсона прибув перший після деокупації “Потяг до перемоги”. Серед провідниць – мати “азовця” Дмитра Козацького

До Херсона в суботу, 19 листопада, прибув перший після повномасштабного вторгнення РФ поїзд із Києва, який називають “Потягом до перемоги”.

Про це повідомляє “Суспільне“.

Як видно з оприлюднених фото, однією з провідниць “Потяга до перемоги” була мати звільненого з російського полону у вересні “азовця” Дмитра Козацького “Ореста” – Ірина Юрченко.

Провідники “Потяга до перемоги” – першого поїзда, що прибув до звільненого від російської окупації Херсона. Ліворуч – Ірина Юрченко, мати “азовця” Дмитра Козацького “Ореста”. Фото: Василь Наумович / Суспільне Херсон

“Переможний” потяг вирушив зі столиці напередодні, 18 листопада, о 22:14.

У дорозі він був більш ніж на годину довше, ніж це відбувалося до великої війни: їхав повільніше і з двома порожніми товарними вагонами-платформами спереду — на випадок наїзду на російську міну.

Першими пасажирами стали люди, що придбали квитки “До перемоги”.

Також на цьому поїзді до Херсона прибули деякі урядовці, зокрема віцепрем’єр-міністр, очільниця Міністерства реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук та міністр культури Олександр Ткаченко.

Вагони “Потяга до Перемоги” розписали українські митці. Проєкт реалізували за спільної участі Укрзалізниці та UNITED 24.

Фото: Василь Наумович / Суспільне Херсон

Як повідомив директор акціонерного товариства “Укрпошта” Ігор Смілянський, у складі потяга поїхав поштовий вагон проєкту “Залізна пошта”.

“У ньому – ті посилки, які ми не встигли доставити під час окупації. Сподіваюсь, вони стануть у пригоді. В ньому газети, які можна читати навіть, коли немає зв’язку та кросворди, які можна вирішувати зі свічкою, коли немає світла. І “Старлінк” – щоб допомогти нам швидше опрацьовувати всі вантажі”, – зауважив Смілянський.

Залізничне сполучення з Херсоном відновили за тиждень після звільнення. Потяг курсуватиме з Києва по парних числах, а повертатиметься назад – по непарних.

Читайте також:
Укрзалізниця відновила пасажирське сполучення з Миколаєвом, далі – Херсон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна