Водолази працювали на дні річки: ССО розповіли про звільнення одного населеного пункту на Херсонщині

Сили спецоперацій ЗС України розповіли про спецоперацію зі звільнення населеного пункту на Херсонщині разом із Іноземним легіоном.

Відео поширила пресслужба КССО ЗСУ у п’ятницю, 18 листопада.

Зазначається, що в селі на Херсонщині окупанти зробили опорні пункти із захоплених будинків місцевих жителів. Знищення передових постів противника із подальшим просуванням вглиб доручили зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону.

Оператор 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого розповів, як розгортались події.

Бійці підійшли до села на човнах, а передова група складалася з водолазів, які прокладали свій шлях по дні річки.

 “В основному всі штурмові групи пересувались на човнах (гумових), проте ми мали головний дозор такий собі, це три чоловіки, які пішли на ластах – два хлопи з іноземного легіону та я. Висувались до цієї місцини, робили таку собі безпеку сектора. До того часу, які підійшли човни, ми змогли пробити цю стежку, і вийшли фактично на берег. Одразу зробили швидкий кидок до першої хати і почали перекатами зачищати – хата за хатою. Біля четвертої ми почули стрільбу з кулемета, і зрозуміли, що час діяти”, – розповів військовослужбовець.

Детальніше про наслідки бою та чому бійці ССО завжди мають із собою державний прапор, дивіться на відео:

Читайте також:
“5 хвилин – 5 влучань”: снайпер ССО знищив трьох і поранив двох окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.