Експосла у Німеччині Мельника призначили заступником глави МЗС

Уряд призначив заступником міністра закордонних справ України колишнього посла у Німеччині Андрія Мельника.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає “Укрінформ”.

“Кабінетом Міністрів України призначено Мельника Андрія Ярославовича заступником міністра закордонних справ України”, – йдеться у повідомленні.

Указом від 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади надзвичайного і повноважного посла України у Федеративній Республіці Німеччина.

Як зазначає “Європейська правда”, Мельник запам’ятався у Німеччині різкими, іноді дуже недипломатичними заявами, просуваючи рішення на користь України – як, наприклад, сказав, що канцлер Олаф Шольц “вдає ображену ліверну ковбасу” (німецький фразеологізм, який означає вдавати безневинно ображеного, – “Н”), хоча згодом перепросив за свої слова.

Серед останнього, Мельник послав за маршрутом російського корабля Ілона Маска за його пропозицію для України піти на поступки РФ.

У міністерстві закордонних справ Німеччини влаштували Мельнику винятковий прощальний обід.

Читайте також:
Польща заборонила Лаврову в’їзд для участі в міністерській зустрічі в Лодзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна