Стали відомі фіналісти українського відбору на Євробачення-2023

Суспільний мовник оприлюднив список із десяти фіналістів національного відбору на участь у пісенному конкурсі “Євробачення-2023”.

Про це в четвер, 17 листопада, інформує пресслужба Суспільного мовлення.

Учасники фіналу:

  • 2TONE — «Квітка»
  • Angelina — «Stronger»
  • DEMCHUK — «Alive»
  • FIINKA — «Довбуш»
  • Jerry Heil — «WHEN GOD SHUT THE DOOR»
  • KRUTЬ — «Колискова»
  • Moisei — «I’m Not Alone»
  • OY Sound System — «Ой, тужу»
  • Tember Blanche — «Я вдома»
  • TVORCHI — «Heart Of Steel»

“В результаті великої спільної роботи команди Суспільного та музикантів, які подали свої пісні на участь у “Євробаченні-2023″, цього року у фіналі ми почуємо багато цікавої нової української музики дуже різних стилів, і я впевнений, що кожен слухач знайде там свого фаворита”, – прокоментував музичний продюсер нацвідбору на Дмитро Шуров (Pianoбой).

“Я дуже вдячний всім музикантам, які за дійсно складних обставин, і емоційних і побутових, – часто під сиренами та обстрілами, у підвалах та за відсутності світла — спромоглися зробили цю важливу роботу. Завдання складне, бо крім того, щоб написати хорошу пісню, яка чіпляє людей, записати її в студії та виконати наживо на прослуховуваннях, учасники фіналу мали виконати всі правила, встановлені нацвідбором”, – зазначив Шуров.

Презентація пісень учасників фіналу та жеребкування, яке визначить порядок виступів фіналістів, відбудеться на початку грудня.

Загалом Суспільне мовлення отримало 384 заявки на національний відбір “Євробачення-2023”, а лонглист містив 36 учасників.

Фінал національного відбору на “Євробачення-2023” відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Виробництвом телеверсії займатиметься ТОВ “Старлайт продакшн”.

67-й пісенний конкурс “Євробачення” від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на Liverpool Arena 13 травня 2023 року, півфінали – 9 й 11 травня.

“Євробачення-2022” в Турині виграв український гурт Kalush Orchestra.

Читайте також:
Стало відомо, хто братиме участь у національному відборі на “Євробачення-2023”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна