Зеленський на G20 порівняв звільнення Херсона із висадкою союзників у Нормандії

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті G20 порівняв звільнення Херсона із висадкою союзників у Нормандії під час Другої світової війни.

Текст звернення поширила пресслужба офісу президента у вівторок, 15 листопада.

Зеленський наголосив, що повернувся до столиці зі звільненого Херсона – одного з найважливіших міст півдня нашої країни і єдиного обласного центру, який Росії вдалося захопити після 24 лютого.

“І ось Херсон уже вільний. Що це означає? Ця визвольна операція наших сил оборони є для України аналогією до багатьох битв минулого, які були переломними моментами у війнах. Вони символізували такі зміни, після яких люди вже знали, чия буде перемога, хоча ще й доводилося воювати заради неї. Це як, наприклад, D-Day – висадка союзників у Нормандії. Вона ще не була крапкою в боротьбі проти зла, але вже визначала увесь подальший перебіг подій. Саме це ми відчуваємо зараз. Зараз, коли Херсон вільний”, – наголосив глава держави.

Зеленський також наголосив, що Україні доведеться воювати ще деякий час, щоб звільнити українську землю від росіян.

Читайте також:
Зеленський на G20 презентував пропозиції для справедливого закінчення війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна