СБУ відкрила провадження за фактом оспівування РФ у Київській лаврі

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через оспівування Росії в одному із храмів Києво-Печерської лаври.
Про це йдеться на сайті СБУ у вівторок, 15 листопада.

Розслідування триває за частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

За це загрожує до двох років виправних робіт, або до шести місяців арешту, або позбавлення волі на строк до трьох років. Усі матеріали справи скерували для проведення відповідних експертиз.

Напередодні в мережі стали поширювати відео, на якому нібито 12 листопада в храмі Всіх святих печерських (УПЦ Московського патріархату), що в Києво-Печерській лаврі, лунають піснеспіви вірян за Росію.

Відео опублікував священнослужитель ПЦУ Михайло Омелян, вказавши автора – випускника Київської православної богословської академії, який зайшов до храму.

На записі видно людей у храмі (очевидно, вже після молебню чи акафісту), які підходять до священника для помазання. В цей час (імовірно, у виконанні присутніх) лунає пісня зі словами: “Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается матушка Русь” (“Дзвін пливе, пливе над Росією, прокидається матінка Русь”).

Читайте також:
СБУ пообіцяла розібратися з виконавцями пісні “Пробуждается матушка Русь” у храмі Київської лаври

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна