Під час утечі з Херсона окупанти випустили із СІЗО всіх в’язнів

Російські військові, тікаючи, випустили із СІЗО Херсона понад 400 підозрюваних. Частину втікачів вже затримали.

Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у вівторок, 15 листопада.

“Дійсно, окупанти сприяли втечі ув’язнених з херсонського слідчого ізолятора, які вчинили групову втечу. Вже здійснено низку оперативно-розшукових заходів і близько 70 представників цього так званого спецконтингенту вже передано представникам пенітенціарної служби”, – сказав він.

Єнін заявив, що правоохоронці мають орієнтування на кожного з ув’язнених, тому вони не втечуть далеко, а якщо втечуть – то не надовго.

Про цей же інцидент повідомило “Громадське”, репортерка якого відвідала місто після деокупації.

Коли росіяни відступали з Херсона, поставлена ними «адміністрація» СІЗО теж утекла. У той момент хтось з них відкрив в’язням ворота — і засуджені вийшли на волю.є
“У СІЗО Херсона українські військові знайшли справи 457 засуджених, з них 15 — до довічного позбавлення волі. Вони відбували терміни в різних колоніях і тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі. Після втечі росіян усі засуджені втекли на волю. Однак уже кілька в‘язнів звернулися до військових. Серед них один довічно засуджений — його перевезли до пенітенціарної служби Миколаєва. Де перебувають решта в’язнів, наразі невідомо”, – пише видання.
Також у СІЗО виявили справи 59 людей, яких затримали росіяни під час окупації. Усіх цих людей вони забрали з собою під час утечі з Херсона. За інформацією військових, затриманих повезли до Криму.

Читайте також:
У Херсоні затримали військового РФ у цивільному одязі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна