ЗМІ повідомили, що в окупованій Якимівці на Запоріжжі підірвали місцевого колаборанта Максима Зубарєва. Пропагандисти спростовують

оновлено

Деякі засоби масової інформації повідомили, що призначений окупантами очільник тимчасово окупованого селища міського типу Якимівка Запорізької області Максим Зубарєв загинув внаслідок вибуху невідомого пристрою, закладеного у його автомобіль. Водночас у російських пропагандистських каналах з’явилося відео, на якому сам він спростовує цю інформацію.

Про ліквідацію колаборанта, зокрема, 14 листопада повідомив “Обозреватель”.

Повідомлення про смерть Зубарєва було опубліковане й на його сторінці в фейсбуці. Згодом інформацію підтверджували й інші колаборанти.

Водночас надвечір у мережі з’явилися спростування цієї інформації. Зокрема, “фейковою” назвав інформацію про нібито загибель колаборанта офіцер ЗСУ, армійський блогер Анатолій Штефан “Штірліц”

Російський пропагандист Володимир Рогов опублікував у своєму телеграм-каналі відеозвернення самого Зубарєва з висміюванням “брехні про його загибель”.

Повідомлення про загибель Максима Зубарєва, опубліковане раніше на нібито його сторінці у фейсбуці:

Як стверджував місцевий телеграм-канал “Запорізька Січ”, віку колаборанту вкоротив невстановлений вибуховий пристрій, закладений в авто Зубарєва.

“У Кобзона аншлаг. Сьогодні ввечері в Якимівському районі підірвали автомобіль із колаборантом Максимом Зубарєвим. Смерть зрадника підтвердили його сторінці”, – йдеться у повідомленні.

Хто такий Максим Зубарєв

До повномасштабного вторгнення Російської Федерації Максим Зубарєв був членом організації компартії в Мелітополі Запорізької області.

У 2014 році Зубарєв активно просував ідею “русской вєсни” у Мелітополі разом з іншою учасницею антимайдану Катериною Уманець, яка нещодавно повернулася до Мелітополя. Тоді сепаратист не отримав жодного покарання за заклики до порушення територіальної цілісності – тож у 2022-му знову допомагав окупантам захоплювати Запорізьку область та влаштовувати репресії щодо місцевих мешканців.

У травні 2015-го він був затриманий “на гарячому” при вимаганні хабара за відкликання проєкту рішення, поданого ним як депутатом міськради, про вимогу відставки колишнього мера Мелітополя Сергія Мінька. З Мінька Зубарєв вимагав 10 тисяч доларів, згодом “скинувши” суму на кілька тисяч.

Про цей випадок писав, зокрема, тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Суд визнав хабарника винним і засудив до 3 років тюрми, однак Зубарєву вдалося виграти апеляцію.

Читайте також:
Російські пропагандисти показали броньовану машину Стремоусова після ДТП. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна