Переговорів про мир без участі України не буде, – Байден

Президент США Джо Байден вважає звільнення Херсона суттєвою перемогою України. Він наголосив, що Штати не вестимуть переговори з Російською Федерацією без участі України.

Про це глава Білого дому сказав на пресконференції на Балі у понеділок, 14 листопада, передає “Європейська правда”.

Байден відповідав на запитання, чи вважає він відступ РФ з Херсона переломним моментом у війні та чи готові США підтримувати Україну для реалізації заявленої Києвом мети – звільнення всієї території, включно з Кримом.

“Це суттєва, суттєва перемога для України. Я не можу зробити нічого іншого, окрім як аплодувати мужності, рішучості та здібностям українського народу та українських військових. Вони були справді надзвичайні”, – прокоментував Байден витіснення російських військ з правобережної Херсонщини.

Він зазначив, що США “продовжать надавати можливості українському народу для своєї оборони”.

“І ми не збираємось брати участь у жодних переговорах. Нічого про Україну без України. Це рішення, яке мають ухвалити українці”, – сказав Байден про можливість потенційних переговорів з РФ.

Він також очікує, що у зимові місяці буде помітне “деяке сповільнення” на полі бою, зокрема, через “неможливість так само легко пересуватися по країні”. Але РФ не зможе досягти своєї початкової мети.

“Я впевнений: Росія не зможе окупувати Україну так, як вони хотіли спочатку”, – заявив президент США.

Нагадаємо, речник Ради національної безпеки США підтвердив, що в турецькій столиці Анкарі нині проходить зустріч глав Центрального розвідувального управління Вільяма Бернса й служби зовнішньої розвідки  РФ Сергія Наришкіна.

Читайте також:
Салліван у Києві радив шукати “реалістичні” умови для мирних переговорів з РФ, – WSJ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна