“Розмінування України”: ДСНС дала поради тим, хто вирішив повертатися у звільнені міста й села

Державна служба з надзвичайних ситуацій рекомендує українцям, які хочуть повернутися в деокуповані рідні міста, дочекатися дозволу місцевої влади та перевірки місцевості піротехнічними підрозділами.

Про це йдеться в повідомленні ДСНС 13 листопада.

“На жаль, уже є безліч прикладів, коли ворог мінував житлові будинки, цивільні автомобілі та навіть тіла загиблих. Це – підступно, жорстоко та суперечить будь-яким законам. Але наш ворог – саме такий. Тож обережність має бути передусім.
Ми наполегливо рекомендуємо дочекатися дозволу від органів місцевої влади та перевірки місцевості піротехнічними підрозділами ДСНС”, – сказано в дописі на офіційній ФБ-сторінці.

Водночас ДержНС дає поради тим, хто вирішив повертатися у звільнене місто чи селище до власної оселі:

  • Звернутися до місцевих органів влади, щоб отримати інформацію про обстеження вашого будинку та території навколо на наявність вибухонебезпечних предметів.
  • У разі відсутності такої інформації самостійно подати заявку на обстеження домівки спеціалістами ДСНС за номером 101 або в мобільному застосунку “Розмінування України”.
  • Завантажити додаток на свій смартфон:
    Android: https://bit.ly/3OeQwxg
    Apple: https://apple.co/3HhV4B3
    Після авторизації ви зможете повідомити саперів про ймовірну загрозу у вашій оселі та в режимі онлайн слідкувати за обробленням заявки.

“Всього кілька кліків можуть убезпечити ваше життя та життя ваших близьких”, – зазначили в ДСНС.

Читайте також:
У Херсоні працюють 10 груп вибухотехніків. Один із саперів отримав поранення при розмінуванні адмінбудівлі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна