Зеленський заявив про повернення ЗСУ в Херсон

доповнено

Президент України Володимир Зеленський показав кадри зі звільненого Херсона – сотні людей на площі вигукують “ЗСУ!”.

Як передає “Новинарня“, глава держави опублікував відео з українськими військовими у Херсоні і підписав його “Наші. Наш. Херсон”.

Водночас у телеграм-каналі Зеленський заявив: “Сьогодні – історичний день. Ми повертаємо Херсон. Станом на зараз наші оборонці – на підступах до міста. Але спеціальні підрозділи вже у місті.

Херсонці чекали. Ніколи не відмовлялись від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє.

І навіть коли ще місто не повністю очищене від ворожої присутності – самі херсонці вже прибирають з вулиць та будівель російську символіку і будь-які сліди перебування окупантів у Херсоні.
Так само було і в усіх інших містах, звільнених нашими захисниками. Так само буде і в тих містах, які ще очікують на наше повернення.
Україна прийде до всіх своїх людей.

І я дякую кожному воїну і кожному підрозділу Сил оборони, які забезпечують зараз проведення цієї наступальної операції на півдні.
Абсолютно кожному – від рядових до генералів. Збройні Сили, розвідка, СБУ, Нацгвардія – усі, хто наближав сьогоднішній день для Херсонщини”.

Нагадаємо, раніше вдень українська розвідка заявила, що Херсон повертається під контроль уряду, в місто зайшли частини Збройних сил України. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

Читайте також:
“Херсон – це Україна”: Укрпошта запустила передпродаж нової марки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна