СБУ ліквідувала ботоферму, що поширювала кремлівську пропаганду

Правоохоронці ліквідували велику ботоферму, яка щодня створювала понад 500 акаунтів для поширення кремлівської пропаганди.

Про це в п’ятницю, 11 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Під час слідчо-оперативних дій у Києві та Вінницькій області викрили п’ятьох її організаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

Спеціалізоване обладнання дозволяло щодня реєструвати понад 500 анонімних облікових записів у різних соцмережах.

Саме ці фейкові облікові записи використовували для поширення кремлівської пропаганди в інтернет-просторі. Насамперед зловмисники масово поширювали дезінформацію про ситуацію на фронті, а також виправдовували збройну агресію Росії.

За даними слідства, ботоферму організували четверо мешканців Вінницької області, а її технологічне забезпечення здійснював мешканець Києва. Встановлено, що вони пропонували послуги щодо розгону деструктивного контенту з Росії.

Через підставні особи росіяни купували анонімні акаунти та застосовував їх для проведення інформаційно-підривної діяльності. За кожного робота ділки отримували плату електронними переказами, що проходили через платіжні системи Росії.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України триває слідство для з’ясування всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Читайте також:
Чого не знає пропагандистка Симоньян про пісню “Ніч яка місячна” і її репресованих авторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна